Elektronikai hulladék

Begyűjtés - Feldolgozás - Ártalmatlanítás - Technológiák bontása
Ajánlatkérés e-hulladékra

VÁLTOZÁS 2023.07.01-TŐL

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény legújabb módosítása kötelezően előírja, hogy minden hulladéktermelő gazdálkodó szervezetnek és intézménynek a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. által üzemeltett Partnerportálon kell regisztrálnia, valamint július 1-től kezdve ott leadnia a keletkezett hulladék fajtáját és mennyiségét! A Partnerportál felület 2023. március 1-jén elindult.

A koncesszió alá tartozó hulladék fajtákat (ide tartozik pl. az elektronikai hulladék is) július 1-től kizárólag a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. alvállalkozói, másnéven intézményi szolgáltatói szállíthatják el és kezelhetik. A MOL lehetőséget biztosít az intézményi hulladéktermelőknek a Partnerportálon való regisztráció után, hogy megjelöljék azt az intézményi szolgáltatót, aki július 1-től elszállítja tőlük a hulladékot.

Az Enviroinvest Zrt. a továbbiakban is foglalkozik majd az egyéb elektromos és elektronikai eszközök, hőcserélő, valamint lámpa/fénycső hulladékának begyűjtésével. Amennyiben elégedettek voltak az eddigi szolgáltatásainkkal és a továbbiakban is szeretnék folytatni velünk az együttműködést, kérjük az intézményi szolgáltató kiválasztásánál a fenti anyagáramok esetében minket jelöljenek meg (Lámpa esetében Elektro-Waste Kft.-ként szerepelünk a rendszerben).

Rólunk röviden

Az ENVIROINVEST Zrt. jogelődjeivel együtt 2004 évtől végez elektronikai-hulladék kezelői tevékenységet, hangsúlyt helyezve a feldolgozói kapacitás fejlesztésével egyidejűleg a szolgáltatás minőségi színvonalának növelésére. Cégünk környezetvédelmi társaságként elkötelezett híve az elektronikai hulladék elkülönített gyűjtésének, mely által megakadályozhatjuk a környezetszennyezést. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy szolgáltatásunk során tevékenységünk átlátható, ellenőrizhető legyen, biztosítva a hulladékká vált elektronikai berendezések ellenőrzött körülmények közötti kezelését.

Főbb tevékenységeink

Elektronikai hulladék begyűjtése

Vállaljuk  kis- közép- és nagyvállalkozások, intézmények és önkormányzatok elektronikai hulladék begyűjtését, átvételét.

Cégünk az elektronikai hulladék előkezelését Dunavecsén működő fióktelepén végzi. Kiemelten foglalkozunk Budapest, Dunaújváros és Pécs vonzáskörzetében az elektromos vagy elektronikai hulladék átvételével, de az ország egész területén rendelkezésre állunk.

A hulladék elszállítás a megrendelő igénye szerint, előre megbeszélt időpontban történik. Az elektronikai hulladék leadása az Enviroinvest Zrt. fióktelepén is biztosított előzetes egyeztetést követően.

Elektronikai hulladék kezelése

Kézi és gépi technológiával végezzük az elektronikai hulladék feldolgozását, mely során a keletkező veszélyes hulladékot ártalmatlanítjuk, míg a hasznosítható másodnyersanyagot kinyerjük.

Vállaljuk adathordozók végleges fizikai megsemmisítését.

Technológiai bontás

Elavult, korszerűtlenné vált gépek, tartályok, vezetékek, kazánok és egyéb technológiai berendezések bontása.

A bontást megelőzően cégünk technológiai kiszerelési tervet készít és engedélyeztet. A bontásból kikerülő fémtartalmú és nemfémes anyagokat elszállítjuk és erre engedéllyel rendelkező átvevőnek adjuk át. A szállítások után anyagmérleget készítünk HAK kódonként.

 

Céljaink az elektronikai hulladék kezelésének területén

Távoli céljaink között szerepel az ENVIROINVEST Zrt. meghatározó és jól működő nagyvállalattá történő fejlesztése, sikeresen helytállva az elektronikai hulladék (e-hulladék, elektromos hulladék) feldolgozó ipar kihívásainak valamint leendő és meglévő ügyfeleink elvárásainak. E célunk elérését kitartó munkával és folyamatos technológiai fejlesztésekkel, innovatív beruházásokkal igyekszünk elérni. Felsorolt céljaink eléréshez kíváncsiak vagyunk partnereink véleményére, javaslataira, esetleges kritikáikra, melyek tanulságainak levonásával, a szükséges elemzések elvégzésével emelni szeretnénk szolgáltatásunk színvonalát, minőségét. Szolgáltatásunkkal kapcsolatos észrevételeiket az alábbi elérhetőségen tehetik meg.

Feldolgozott elektronikai hulladék menyisége (kg)

2020

2021

2022

Miért minket válasszon?

  • szükséges engedélyekkel rendelkezünk
  • versenyképes árakkal dolgozunk
  • tudunk segíteni a szállításban is
  • rendszerünk átlátható, átvételhez, szállításhoz kapcsolódó dokumentációt minden esetben küldjük megrendelőinknek

 Önkormányzatok figyelmébe ajánljuk más hulladékgazdálkodási, környezetvédelmi, önkormányzati szolgáltatásainkat is.

Adatvédelmi irányelvek

július 15, 2024

© Enviroinvest Zrt. Minden jog fenntartva!